Waarom een Scale-up CFO cruciaal is voor jouw groeiende onderneming

Als ondernemer ben je waarschijnlijk gewend om veel ballen in de lucht te houden, vooral in de beginfase van je start-up. Maar naarmate je bedrijf groeit, wordt het steeds belangrijker om ook aandacht te besteden aan de financiële kant van je bedrijf. In deze blog ontdek je waarom het aantrekken van een Scale-up CFO een game-changer kan zijn voor jouw groeiende onderneming.

Waarom finance vanaf het begin belangrijk is

Vaak wordt finance gezien als iets voor later, wanneer je een bepaalde omvang hebt bereikt. Echter, de ervaring leert dat finance al direct vanaf het begin een cruciaal onderdeel van de bedrijfsstrategie moet zijn. Wanneer je de scale-up fase ingaat, kan finance niet langer achterblijven. Finance gaat niet alleen over cijfers; het gaat over strategie, groei, en het leggen van een solide fundament voor de toekomst.

De rol van een FYBE Scale-up CFO

Een FYBE Scale-up CFO is meer dan alleen een cijferaar. We begrijpen dat een CFO in een scale-up niet alleen strategisch moet zijn, maar ook hands-on slagkracht moet leveren. Fybers zijn niet alleen financiële experts; ze zijn jouw hands-on business partner. Wij weten hoe belangrijk het is om een administratie goed in te richten. Vanuit deze basis werk je naar maandrapportages, cashflowoverzichten en budgetten. Dat biedt uiteindelijk het fundament voor een stabiele groeistrategie.

Om groei te realiseren, is het cruciaal om te sturen op cijfers. Vaak is er in scale-ups veel interessante data beschikbaar, maar wordt deze onvoldoende benut. Wordt bijvoorbeeld de investering in marketing en sales wel op een efficiënte manier besteed? Wat kost een conversie en hoe vaak keert een klant terug? Een Scale-up CFO kan samen met jou meer inzicht genereren in data, op deze data kan je sturen en beslissingen onderbouwen. Daarnaast dient hij/zij als sparringpartner bij groeibeslissingen.

Ervaring met investeerders

Elke investeerder verwacht een professionele finance organisatie, of wil dit zo snel mogelijk realiseren. Wij hebben ervaring met investeerders en weten hoe je een professionele finance organisatie moet neerzetten. Daarnaast kunnen we helpen bij aantrekken van funding, het opzetten van rapportages (richting investeerders), of fungeren als contactpersoon tussen jou en de investeerder.

Onze diensten

Onze flexibele “for a day” oplossingen, zijn een goed alternatief voor scale-ups. Hierbij is een Fyber de stabiele factor om de gewenste groei en structuur te realiseren. Denk aan part-time Scale-up CFO, Scale-up Controller, allemaal gericht op het ondersteunen van jouw specifieke behoeften. Een “for a day” oplossing (voor langere termijn) is dus op maat gemaakt. Daarnaast kunnen we ook ondersteunen bij de meer klassieke interim-projecten.

Success verhalen

Casestudy: iwell

Bij iwell is Fyber Mark Oude Avenhuis al bijna 3 jaar nauw betrokken. Mark Oude Avenhuis heeft gezorgd voor meer inzicht in de (financiele) cijfers, processen ingericht en geoptimaliseerd. Hij heeft een solide basis neergezet, waar iwell een mooie groei mee door kan maken. Lees hier de hele casestudy.

Casestudy: Avi Air

Een ander succesverhaal komt van Avi Air, waar onze Scale-up CFO Alain Wickenhagen heeft geholpen met het maken van een professionaliseringsslag. Als rechterhand van de CEO fungeert Alain als een strategische sparringpartner. Daarnaast heeft hij de managementtool Power BI geïmplementeerd. Lees hier de casestudy van Avi Air.

Gerelateerde verhalen

  • Header casestudy iwell met Mark, Dedmer & Harm
    Co-founder iwell over de financiële uitdagingen als scale-up en de waarde van business controller Mark hierin
  • Administratie op orde
    Administratie op orde: waarom het belangrijk is en hoe je dat doet
  • Mark gaat van zelfstandig ondernemen naar samen ondernemen.