• Flexibiliteit van interim en de kennis van een groep

 • De business partners van het MKB

 • De finance oplossing zonder bemiddelingsfee

Vergroot jouw kansen als freelancer door samen te werken en wordt een echte zelfstandig ondernemer

FYBE is hét collectief van zelfstandig Finance professionals. We delen kennis, netwerk & ondernemerschap.

De vrijheid van ondernemerschap door de kracht van een groep

We verbinden en ondersteunen (startende) ondernemers door een innovatief service-model.

Bij FYBE ben je zelfstandig ondernemer en eigenaar van de community. Iedereen deelt zowel een eigenbelang als groepsbelang. Dit leidt tot het delen van opdrachten, het gezamenlijk werken aan personal branding en het ondersteunen van elkaar tijdens opdrachten.

Als groep van gelijkgestemden heb je meer impact, terwijl je de vrijheid van ondernemershap behoudt.

De voordelen van de FYBE-community

Bouw en vergroot je eigen netwerk

Directe leads bij eindklanten zonder tussenkomst van een bemiddelaar. Samen met FYBE ontwikkel je een salesplan en creëer je eigen business.

Groei in marktwaarde als interim professional 

Samen beschikken wij over meer kennis en marketingbereik. Onze focus op het MKB geeft jouw toegang tot leukere en lucratievere opdrachten.

Houd meer tijd over en verhoog je omzet

Focus op wat belangrijk is en creëer passief inkomen binnen de community. Wij ontwikkelen samen een persoonlijk ondernemersprogramma en zorgen dat je wordt ontzorgd vanuit een professionele interne organisatie.

Fybers aan het woord

De route naar het partnership

Wat je kan verwachten

Lex & Marie-Anne co-worken in Amsterdam FYBE

Veelgestelde vragen

Als Fyber ben je ondernemer in een open maatschap (het FYBE partnership). Noem het een ‘gilde’. Wij helpen elkaar succesvol te zijn als individuele ondernemers. Zaken als marketing, sales, kennis en backoffice regelen we collectief. Wat wellicht nog belangrijker is dat we onze eigen propositie hebben neergezet in de markt. Onderdeel van FYBE worden betekent namelijk focus op het mkb, een sector waar de waardering voor je kennis groot is. Binnen ons ondernemersprogramma krijg jij de juiste toolkit om een succesvolle interimmer te worden.

Het begint bij het neerzetten van jouw eigen propositie en het stellen van doelen, want ondernemen betekent in onze ogen meer dan het vinden van een opdracht. Wij hebben samen gelukkig veel kennis hoe je dit succesvol neerzet.

Bij FYBE kennen wij meerdere routes die leiden tot het sneller vinden van een leuke opdracht. Zelf noemen wij dit de schijf van FYBE. Een belangrijke factor hierin is de samenwerking. Daarnaast hebben we natuurlijk ook algemene tips die je als freelancer helpen om snel en succesvol een opdracht te vinden, denk aan:

 1. Netwerken, netwerken en nog eens netwerken
 2. Zorg voor zichtbaarheid
 3. Wees flexibel
 4. Blijf jezelf ontwikkelen en investeer in je eigen kennis

Voordat je als freelancer kunt gaan starten is het belangrijk om informatie in te winnen. Door te sparren met collega-ondernemers weet je hoe de markt eruitziet, wat gangbare tarieven zijn en waar je op moet letten. Als community zijn we elkaars klankbord en helpen we elkaar verder. 

Freelancen brengt veel vrijheid en flexibiliteit met zich mee. Je kan zelf bepalen wanneer, waar en hoeveel je werkt. Daarnaast kun je ook bepalen welke opdracht je wel en niet aanpakt en of je voor 1 of meerdere opdrachtgevers wil werken.  

Toch draag je als zelfstandig ondernemer ook veel verantwoordelijkheid. Je bent verantwoordelijk voor het: 

 • uitbouwen en onderhouden van je netwerk; 
 • afsluiten van verzekeringen en opbouwen van je pensioen; 
 • bijhouden van je kennis door opleidingen en cursussen te volgen; 
 • werven van nieuwe opdrachten.  

Als community dragen we samen deze verantwoordelijkheden en creëren we voordelen. Denk aan een collectieve verzekering, branding & acquisitie. Dit geeft jou als ondernemer de ruimte om je tijd efficiënter in te delen.  

Binnen het partnership FYBE loop je niet meer risico’s dan ieder ander zelfstandig ondernemer. Samenwerking kan de risico’s zelfs verminderen. Denk aan de wet DBA, als je onderneemt vanuit een collectief ben je minder afhankelijk van bemiddelaars. Bovendien ben je als freelancer noodzakelijk om jouw eigen arbeid in te zetten om inkomsten te genereren. Binnen de FYBE community kan je passieve inkomsten genereren waardoor je minder afhankelijk wordt van een individuele opdracht. Het risico dat je zelf zonder opdracht, en daarmee ook zonder inkomsten komt te zitten wordt hierdoor beperkt. Ook zien we dat Fybers door het collectieve netwerk sneller en leukere opdrachten weten te vinden. Tot slot kan het gebeuren dat je een beroepsfout maakt die een opdrachtgever op jou wil verhalen. Hiervoor kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Bij FYBE hebben we dit risico collectief afgedekt met een verzekering.

Een volkomen logische vraag, want er zijn veel overlappende kenmerken. Toch hebben wij als collectief van freelancers een unieke aanpak neergezet. Waar klassieke bemiddelingspartijen een vraag vanuit de opdrachtgevers verbinden aan freelancers keren we dit bij FYBE om.

 1. Wij werken vanuit de freelancer naar de markt. Samen denken we na over jouw propositie. Wat zijn je interesses en vaardigheden? Welke waarde kun je leveren? Wat voor soort opdrachten doe je graag. Door te werken vanuit je eigen propositie bouw je aan een eigen netwerk. Dit resulteert in uitdagende opdrachten die bij je passen en zorgt voor groei van je ondernemerschap.
 2. De kracht van de FYBE-community. Een kracht die de klassieke bemiddelingspartijen niet hebben. Als zelfstandig ondernemer in onze community heb je altijd een antwoord. Zo sparren we over de uitdagingen in de opdrachten en versterken we elkaar in kennis en expertise. Ben je commercieel ingesteld? Dan help jij andere freelancers aan een nieuwe opdracht en creëer je passieve inkomsten binnen FYBE.
 3. De vrijheid van ondernemerschap. Een belangrijke pijler, omdat vrijheid de meest genoemde reden is om als financial te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. De vrijheid om te bepalen welke opdracht je wel en niet aanpakt; wanneer je werkt, hoeveel uur per week en voor welk tarief. Zelf richting geven aan je ondernemerschap daar krijg je als Fyber meer ruimte voor dan een freelancer die werkt met intermediairs.
 4. Samen bouwen we aan FYBE en bepalen we de koers. Er is een eigen belang en een gedeeld belang. Bij intermediairs ben je als freelancer slechts een opdrachtnemer en heb je geen invloed op de organisatie.

Voor ondernemende finance professionals die ervan overtuigd zijn dat je samen meer bereikt dan alleen. Binnen onze community delen we kennis, netwerk, kansen en ondernemerschap. Stel je zelf de vraag: wat kom je halen maar vooral ook wat kom je brengen aan de groep? Ben jij op dit moment in loondienst en wil je gaan ondernemen of zoek je juist versterking als zelfstandige. Onze groep is heel divers en kent verschillende drijfveren. Lees meer over het FYBE-partnership 

Leer ons kennen

Wie zijn de Fybers?

Als de (financiële) business partner van het mkb zijn we experts in controlling, finance management, data & dashboarding, (post) merger, M&A en turnarounds. We zijn ondernemende kansdenkers en hebben een data-driven aanpak.

Neem contact op met Dedmer

Bel, stuur een mail of laat je gegevens achter. Ik kom graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.