• Flexibiliteit van interim en de kennis van een groep

 • De business partners van het MKB

 • De finance oplossing zonder bemiddelingsfee

Laat jouw organisatie groeien door te kiezen voor de flexibele finance-oplossingen van FYBE

Voor wie is dit interessant?

 • Scale-ups
 • Mkb en mkb+
 • PE & VC’s

Maak kennis met onze flexibele finance oplossingen

Onafhankelijk en betrokken finance professionals die met een rugzak vol strategische ervaring hands-on aan de slag gaan. Onze flexibele finance oplossing is op maat gemaakt afhankelijk van jouw behoefte, al vanaf 1 dag in de week. Met beperkte (financiële) middelen en mankracht toch het maximale behalen, dat is wat we doen. Daarnaast zijn we er ook om te ondersteunen in operationele vraagstukken. Onze expertises liggen in controlling, finance management, data en dashboarding, (post) merger, M&A, herstructureringen en turnarounds.

Onze expertises - FYBE Finance uitleg

Voor is wie is FYBE interessant?

Scale-ups fiets groeiende organisatie

Scale-ups

Verder doorgroeien met een scale-up? Dan is het belangrijk om de (financiële) processen te professionaliseren en in control te zijn (scaling-up). Het opzetten van financial control is het belangrijkste fundament om gezond te kunnen groeien. Door het opstellen en inrichten van managementrapportages zorgen we voor een consistente basis. Vanuit daar gaan we ons richten op business control. Denk aan cashflowprognoses, KPI’s en een realistisch budgetproces. Onze scale-up controllers & cfo’s kijken met een blik vooruit en bereiden jou voor op een volgende investeringsronde, dat maakt groeien wel veel makkelijker toch?

MKB (handson) Martin & Lex

Mkb

Presteert de organisatie niet zoals jullie zouden willen? Is er behoefte aan (meer) data-driven besluitvorming? Of kunnen jullie een ervaren financial gebruiken die nieuwe inzichten met zich meebrengt? Als MKB-business partner weten we van aanpakken. We brengen strategische ervaring met ons mee, maar steken ook graag onze handen uit de mouwen. We kunnen meedenken over beleid en andere operationele vraagstukken en zorgen dat er gestuurd kan worden op cijfers en data door deze inzichtelijk te maken en te structureren.

PE Dedmer & Tom

PE & VC’s

Met jullie portfolio snel groei realiseren? Als community vinden we kwaliteit belangrijk, daarom zorgen we voor een goede screening. Daarnaast hebben we korte lijntjes en kunnen we snel schakelen. We krijgen energie van dynamische omgevingen en projecten en hebben ervaring met M&A, buy & builds en turnarounds.

Onze opdrachtgevers aan het woord

 • Testimonial FYBE Madelon Eling
 • Testimonial FYBE Ivo
 • Testimonial FYBE Harm Welleweerd-2

Wat we voor jou kunnen betekenen

De expertise van FYBE

Financial Control
In control zijn begint bij een consistente en betrouwbare financiële informatievoorziening. Dit doen we door financiële rapportages op te stellen en analyseren en tegelijkertijd de (financiële) processen aan te sturen en waar nodig optimaliseren.

Business Control
Nu de rapportages staan is het belangrijk om na te gaan of jouw organisatie wel op de juiste cijfers stuurt. Wij zijn als business controller de strategische business partner die ervoor zorgt dat jij in control bent en de juiste beslissingen maakt. Dit doen we door financiële- en business data te vertalen naar inzichtelijke managementrapportages, stuurinformatie en relevante KPI’s.

Finance Management
Heeft jouw organisatie behoefte aan een allround finance partner? Als finance manager, financieel directeur of CFO zijn we breed inzetbaar en hands-on betrokken. Denk aan het leidinggeven en aansturen van het finance team of het opzetten en coördineren van een finance afdeling of -project. Bovendien zijn we een belangrijke sparringpartner van het management.

Data & dashboarding
Heeft jouw organisatie realtime inzicht in belangrijke data? Een dashboard geeft een visuele weergave van de bedrijfsdata en zorgt ervoor dat je strategisch wendbaar bent en stuurt op actuele informatie. Datadiscipline, structuur en het vaststellen van de behoefte zijn belangrijke randvoorwaarden waar onze Finance & BI specialisten je bij kunnen helpen.

(Post) merger en M&A
Heb je behoefte aan een business partner die ondersteunt bij fusies & overnames of de integratie van bedrijfsonderdelen? Voordat een fusie of overname plaatsvindt, is een grondige due diligence van cruciaal belang. Onze freelancers kunnen financiële gegevens onderzoeken, risico’s identificeren, markttrends analyseren en waardevolle inzichten verschaffen. We identificeren synergiën tussen de betrokken partijen, plannen en voeren de integratie uit, beheren culturele veranderingen maximaliseren van de waardecreatie uit de transactie.

Tax en M&A
Heeft jouw organisatie ondersteuning nodig binnen M&A en DD’s op het gebied van Tax? Ons collectief werk met ervaren M&A professionals die hierbij kunnen ondersteunen, zowel parttime als fulltime.

 • Acquisitiekostenanalyse
 • Tax control framework
 • Buy & Build strategieën en Transfer Pricing (TP)
 • Horizontaal toezicht
 • Waardering
 • Due Diligence

Herstructurering en turnaround
Ondervindt jouw organisatie financiële problemen? Denk aan een dalende omzet, liquiditeitsproblemen, een hoge schuldenlast. Of kunnen de processen efficiënter? Onze freelancers met expertise in herstructurering en turnarounds kunnen helpen. Door de marktkansen in kaart te brengen en daarnaast de operationele knelpunten te identificeren kunnen we jouw organisatie transformeren en laten groeien.

De gang van zaken

Leer ons kennen

Wie zijn de Fybers?

Als de (financiële) business partner van het mkb zijn we experts in controlling, finance management, data & dashboarding, (post) merger, M&A en turnarounds. We zijn ondernemende kansdenkers en hebben een data-driven aanpak.

Lex Pluijmers before

Neem contact op met Lex

Bel, stuur een mail of laat je gegeven achter. Ik kom graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.