De schijf van FYBE

Ooit afgevraagd hoe jij als zelfstandig financial succesvoller en onafhankelijk opdrachten kunt binnenhalen? Doe jij ook graag eens een stap naar een andere sector of specialisme? Ik neem je mee in de succesingrediënten die de basis leggen voor de schijf van FYBE.

Succesingrediënten

Met FYBE realiseren wij een samenwerking van zelfstandig financials, waarbij deze samenwerking tot succesvoller en diverser ondernemerschap leidt. Elkaar opzoeken voor een kennisvraag, het ervaren van like-minded collega-ondernemers en het activeren van elkaars netwerk blijken de succesingrediënten voor een nieuwe, toekomstgerichte manier van verbinding tussen professionals en opdrachtgevers.

De focus van FYBE ligt op groeibedrijven en het MKB. We zien dat onze Partners, met achtergronden als Controller, FD en CFO, daar met hun kennis en kunde een daadwerkelijk verschil maken. Hierbij onderscheiden wij ons, naast sterke vakinhoudelijke expertise, door de ondernemende mentaliteit.


Lees ook: Eigenaarschap over jouw ondernemerschap. 


De schijf van FYBE

Als het gaat om het vinden van de juiste opdrachten, kennen wij de schijf van FYBE. Wat houdt dit nu precies in? Laat ik je meenemen in een verdieping.

1. Het eigen netwerk

Ongetwijfeld heb en breng jij een eigen netwerk mee. Interessant, en leuk, is te zien dat een netwerk door de jaren heen wordt opgebouwd en hier al de kans in kan zitten. Maar hoe begin je om je eigen netwerk inzichtelijk te maken en te activeren? Bij FYBE zitten wij graag met je samen om jouw netwerk in kaart te brengen en een salesplan te maken om deze te activeren, actueel te maken en uit te breiden. We zien ook dat partners elkaar verbinden aan opdrachten, waarbij het concept het mogelijk maakt om op een leuke manier passief inkomen te genereren.

2. Het gedeelde netwerk

De grootste kracht van FYBE is het collectieve netwerk. Iedere Partner heeft zijn eigen kwalitatieve netwerk in finance binnen diverse sectoren. Doordat je kan putten uit dit kwalitatieve netwerk valt de juiste opdracht te halen via een warme lijn. Het netwerk en de warme contacten hierin zorgen ervoor dat je direct en onafhankelijk bij de eindklant op gesprek komt.

3. Acquisitie

Naast de kansen uit het netwerk vatten wij ook de kansen buiten het netwerk bij de horens. Vanuit FYBE is er een Business Development Manager (ondergetekende) die proactief koude acquisitie doet en ontwikkelingen op de markt in de gaten houdt. De acquisitie gebeurt 1) vanuit het profiel en ambities uit het opgestelde salesplan van een de Partner en 2) verbinding leggen en een relatie bouwen met besluitvormers binnen de organisatie. Wij verkopen niet, maar verbinden door de persoonlijke insteek van de acquisitie.

De schijf van FYBE Martin & Lex

4. Bereik en zichtbaarheid

Doordat je deel uitmaakt van een collectief, is jouw bereik ook veel groter. Wij focussen sterk op online activiteit. Denk hierbij aan LinkedIn, waar onze bijdragen gemiddeld zeven- tot tienduizend keer bekeken worden. Ervaringen waarbij een Partner geïntroduceerd wordt op LinkedIn, en vervolgens binnen enkele dagen een droomklus te pakken heeft zijn hierbij sprekend. Een leuke bijkomstigheid is dat ons partnership zorgt voor zorgeloos ondernemerschap. Zowel opdrachtgever als zelfstandige ondervinden geen problemen met betrekking tot de wet DBA. Voor eenpitters zorgt dit helaas geregeld voor problemen of zelfs tot uitsluiting van samenwerking met een opdrachtgever.

5. Sales on the job

FYBE-partners kijken verder dan de opdracht. Waarde toevoegen en het verschil maken is onze standaard en een duurzame relatie het doel. Dit zorgt ervoor dat onze Partners vaak worden teruggevraagd op opdracht, of dat een opdrachtgever je vraagt of je iets buiten je expertise kan oppakken.

Normaliter zou je een opdrachtgever soms moeten teleurstellen. Doordat je deel uitmaakt van FYBE kan je de opdrachtgever toch voorzien van een oplossing door een andere Partner te verbinden (waarvoor je ook nog vergoedt wordt!). De oplossing hoeft niet alleen te liggen in het voorzien van extra handen, maar ook in kennis en kunde van diverse specialismes. Wij zien wekelijks voorbeelden waarbij Partners elkaar op de klus helpen en zo uiteindelijk meer waarde creëren voor zichzelf.


Lees ook: ’Zzp’ers in financiële dienstverlening staan samen sterker’.


Het concept dat zich bewijst

Met FYBE ziet de finance-markt een nieuw concept wat zich bewijst. Samen ondernemen betekent niet alleen leuker ondernemen, maar ook succesvoller. Naast onze focus op het netwerk en de opdrachten, zijn onze drijfveren ook het delen van kennis en kunde, het sociale aspect en ontzorging in back-office activiteiten. Zie jij hierin ook meer tijdsbesparing, meer focus op de opdracht maar vooral meer kansen? Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Gerelateerde verhalen

  • Alain zijn weg van corporate naar community
  • Banner 4 jaar FYBE -1
    De fybe goes on, terugblik op 4 jaar FYBE Finance
  • Header blog Finance as a Service
    Finance as a Service: Het ideale alternatief voor start-ups, scale-ups en het MKB