Avi Air kan altijd leunen op scale-up CFO Alain; herstructurering financiële processen, implementatie Power BI en Business Partner

Doordat Avi Air groeit is, iemand met sterke financiële kennis en ervaring nodig waardoor Avi Air verder kan bouwen. Ivo, CEO Avi Air, en Alain kennen elkaar door hun tijd bij een grote luchtvaartmaatschappij. Toen Ivo ter ore kwam dat Alain voor zichzelf was begonnen, was het duidelijk; dit is dé persoon die Avi Air nodig heeft. In deze casestudy nemen we je mee in de rol die Alain als scale-up CFO heeft gespeeld als rechterhand van Ivo en wat dit voor Avi Air betekend heeft. 

De uitdaging 

Avi Air is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het vervoeren van vers producten. Om meer grip te krijgen op de organisatie en daarmee de klanten optimaal te bedienen en leveranciers effectiever aan te sturen, is er gerichte managementinformatie noodzakelijk. Ivo heeft behoefte aan een sparringpartner die hem uitdaagt, ondersteunt en versterkt. Concreet was er bij Avi Air iemand nodig met sterke financiële kennis, een data-driven mindset en iemand die snapt hoe de ondernemer denkt. 


Lees ook: Een community als jouw interim oplossing


Inrichting van Power BI 

Wat is ervoor nodig om alle databronnen aan elkaar te koppelen en in een oogopslag te zien hoe de organisatie ervoor staat? Een vraagstuk dat Alain op het lijf is geschreven. Als interim CFO vindt Alain het belangrijk dat operationele en commerciële beslissingen ondersteund worden vanuit de beschikbare data. Alain heeft zich verdiept in de business en in het bijzonder in alle systemen die worden gebruikt om vervolgens Power BI als management informatie tool voor Avi Air te implementeren. 

“Alain zijn advies gaat verder dan alleen op financieel vlak.”

Alain als rechterhand, niet alleen financieel 

Ivo en Alain hebben in elkaar de ideale match gevonden. 

“Alain zijn advies gaat verder dan alleen op financieel vlak. Het implementeren van Power BI is slechts één waarde die Alain toevoegt. Avi Air groeit, dit brengt nieuwe financiële, operationele en personele vraagstukken met zich mee. Alain ondersteunt mij bij al deze vraagstukken. Hij voelt mij aan, versterkt mij en weet de juiste nuance aan te brengen; hij begrijpt mijn ondernemende mentaliteit.” 

Fyber Mark Oude Avenhuis heeft een mooie opdracht bij iwell. iwell is vandaag de dag uitgegroeid tot een mooie goedlopende scale-up, maar welke financiële uitdagingen kom je als founder tegen tijdens de start- en scale-up fase? Co-founder Harm Welleweerd en Mark nemen je mee. Bekijk de casestudy over iwell. 

Gerelateerde verhalen

  • Banner 4 jaar FYBE -1
    De fybe goes on, terugblik op 4 jaar FYBE Finance
  • Header blog Finance as a Service
    Finance as a Service: Het ideale alternatief voor start-ups, scale-ups en het MKB
  • Mark gaat van zelfstandig ondernemen naar samen ondernemen.