Een community als jouw interim-oplossing

Het was in januari toen Dedmer Taekema, oprichter van FYBE, mij belde om eens kennis te maken. Vanuit de gedachte dat zzp’ers samen sterker staan, vertelde hij mij zijn doel: een community bouwen waarin zzp’ers van elkaar leren en samenwerken, met behoud van flexibiliteit en vrijheid. Ik neem jullie mee in waarom deze community jouw interim-oplossing gaat zijn.

Voordelen opdrachtgever

Een gilde van financials in de 21ste eeuw, waarbij lidmaatschap van FYBE richting een opdrachtgever gegarandeerde kwaliteit betekent. Denkend vanuit mijn vakgebied Business Development, kwam ook het besef dat dit model niet alleen voor een zzp’er maar ook voor opdrachtgever een alternatief met voordelen biedt.

Als opdrachtgever wil je een oplossing voor een probleem. Vaak ligt het probleem breder dan dat de ingehuurde interimmer de oplossing kan bieden. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de workload, nieuwe inzichten, een gebrek aan expertise of simpelweg dat de klus groter blijkt te zijn dan gedacht. FYBE biedt niet alleen de juiste specialist voor de klus, maar daarbij ook het draagvlak van haar gehele community om tot een totaaloplossing voor de opdrachtgever te komen.

Kwaliteitskeurmerk

Dit draagvlak komt voor uit het delen van kennis en kunde onder de leden. FYBE staat garant voor kwaliteiten kennis, waarbij samenwerking en delen de norm is. Wil een professional zich aansluiten bij FYBE, dient deze eerst door een ballotage van de reeds aangesloten leden te gaan voordat zij of hij zich Partner van FYBE (‘Partner’) kan noemen. Hiermee garandeert FYBE haar kwaliteitskeurmerk, waarbij nu al voorbeelden te noemen zijn waar een Partner wordt gevraagd of er nog meer draagkracht vanuit FYBE gerealiseerd kan worden.

Eigen ondernemer

Een FYBE-partner is en blijft ondernemer, met de hierbij horende mentaliteit, ervaring en skillset. Een Partner klaart niet alleen de klus, maar realiseert ook verbeteringen en is intrinsiek gemotiveerd om meerwaarde creëren tegen realistische tarieven. Het draagvlak van een community en een ondernemer in huis betekent niet dat de portemonnee van de opdrachtgever hiermee ook een breder draagvlak dient te hebben; een Partner blijft eigen ondernemer en behoudt dus de vrijheid om zelf over haar of zijn tarief te onderhandelen zonder tussenkomst.

In een transparante markt, zijn opdrachtgevers nog vaak afhankelijk van tussenpartijen die de tijd en het netwerk hebben om een kandidaat te leveren, waar een gerechtvaardigde (of helaas ook een ongerechtvaardigde) fee tegenover staat. FYBE verbindt de opdrachtgever rechtstreeks en transparant met de FYBE-partner zonder een fee te hanteren, ons doel is immers de zzp’er sterker te laten staan in de markt.

Wanneer er een concrete vraag is, verbind ik de opdrachtgever met een Partner om te inventariseren hoe er tot een oplossing gekomen kan worden. Op deze manier wordt de match transparant en op vertrouwen gemaakt, wat resulteert in duurzaam resultaat en geluk.


Lees ook: ’Zzp’ers in financiële dienstverlening staan samen sterker’.


Vandaag de dag staan zzp’ers én opdrachtgevers samen sterker. Benieuwd welke interim-oplossing de FYBE community jou kan bieden? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde verhalen

  • Header casestudy iwell met Mark, Dedmer & Harm
    Co-founder iwell over de financiële uitdagingen als scale-up en de waarde van business controller Mark hierin
  • Alain zijn weg van corporate naar community
  • Header blog Personal branding tips
    Personal branding tips: 5x hoe jij binnen no-time opvalt