Samen sterk: 5 redenen waarom freelancers duo-opdrachten zouden moeten overwegen

In de wereld van zelfstandig ondernemen lijkt het bijna een uitzondering: freelancers die samen een opdracht uitvoeren. Traditioneel is de markt is gericht op individuele interim opdrachten, maar waarom eigenlijk? Bij FYBE geloven we in samenwerking, niet alleen door het delen van netwerken, kennis en ondernemerschap, maar ook door daadwerkelijk gezamenlijk opdrachten uit te voeren. We nemen je mee in de vijf voordelen van duo-opdrachten voor freelancers, waarom het meer is dan slechts een samenwerking en hoe het de freelance-ervaring kan verrijken.

1. Doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent

Het oppakken van een gezamenlijke klus betekent minder tijd besteden aan taken die jij minder interessant vindt. Door de krachten te bundelen, kunnen freelancers zich richten op datgene waar ze echt goed in zijn en leuk vinden.

2. Twee weten meer dan één

Het uitvoeren van taken waarin je uitblinkt is efficiënt. Bij solo-opdrachten zijn er altijd dingen die tijd kosten, omdat je dit nog niet erg vaak hebt gezien. Terwijl samenwerken de mogelijkheid biedt om snel tot oplossingen te komen door met elkaar te sparren en van elkaar te leren. Het bundelen van kennis en ervaring versnelt niet alleen het werk, maar bevordert ook persoonlijke en professionele groei.

Martin & Joël bij CLPT

Een treffend voorbeeld van een succesvolle duo-opdracht binnen FYBE is het verhaal van Joël van de Beek en Martin Breukers. Joël heeft vanuit zijn relatie met een accountant een interim opdracht toegesteeld kregen. Bij hun klant CIMC, waren een aantal ontwikkelingen waardoor er behoefte was aan een fulltime interim-oplossing. Vanwege Joëls beperkte beschikbaarheid en het feit dat hij nog niet zo heel veel ervaring heeft in leidinggeven op corporate niveau, besloot een andere Fyber aan te haken op dit project. Hier bleek Martin met zijn ervaring de perfecte match te zijn. De chemie tussen de klant en partners Joël en Martin was direct zichtbaar.

3. Samen meer creativiteit en plezier

Samenwerken stimuleert creativiteit. Het delen van ideeën en verschillende perspectieven zorgt voor innovatieve oplossingen en maakt het werk ook leuker. De dynamiek tussen twee freelancers creëert een omgeving met veel energie, waardoor de uitvoering van opdrachten een plezierige ervaring wordt.

4. Sneller een groter netwerk opbouwen

Duo-opdrachten brengen niet alleen twee individuele netwerken samen, maar ze vergroten het netwerk ook sneller dan bij een solo-project. De samenwerking opent deuren naar nieuwe contacten en kansen, wat gunstig is voor toekomstige opdrachten en professionele ontwikkeling. Want eerlijk is eerlijk netwerk is en blijft belangrijk voor een zelfstandig ondernemer.

De kracht van ons gedeelde netwerk

Een ander mooi voorbeeld is de opdracht waarbij Mark Oude Avenhuis werd benaderd voor een project bij de Melkweg. Aangezien Mark zelf niet beschikbaar was, deelde hij deze opdracht binnen onze community. Deze opdracht omvatte zowel een managementcomponent als een praktisch hands-on aspect. Om de opdracht efficiënt in te delen en kosteneffectief te maken voor de klant, bundelden Joost Nederpelt en Paul Stuij hun krachten en gingen ze samen dit project aan. Deze samenwerking ging verder dan alleen professionele groei; het zorgt er ook voor dat je je collega Fybers extra goed leren kennen. Je opereert samen als het ware als een flexibel finance team.

5. Gedeelde verantwoordelijkheid en lasten

Samenwerken betekent ook gedeelde verantwoordelijkheid. Bij duo-opdrachten kun je elkaar ondersteunen in piekmomenten en uitdagingen, waardoor de druk beter verdeeld wordt. Het gevoel van gedeelde lasten versterkt de samenwerkingsband en verhoogt de kans op succesvolle afronding van opdrachten.

Duo-opdrachten bieden een waardevolle kans voor ons om niet alleen samen te werken op het gebied van netwerken en kennis, maar ook op daadwerkelijke projecten. Het verrijkt niet alleen de professionele ervaring, maar leidt ook tot efficiënter werk, innovatieve oplossingen en een versterkt netwerk. Dus waarom zou je het alleen doen als je samen sterker staat?

Gerelateerde verhalen

  • Header blog 3 jaar FYBE
    De kracht van FYBE: een terugblik op de afgelopen 3 jaar
  • Header casestudy iwell met Mark, Dedmer & Harm
    Co-founder iwell over de financiële uitdagingen als scale-up en de waarde van business controller Mark hierin
  • Banner 4 jaar FYBE -1
    De fybe goes on, terugblik op 4 jaar FYBE Finance