Een succesvolle samenwerking: Martin en Joël bij CIMC Liquid Process Technology

Duo-opdrachten, we doen ze de laatste tijd steeds vaker. Ik ga in gesprek met Joël van de Beek over de gezamenlijke opdracht die hij met Martin Breukers heeft gedaan bij CIMC Liquid Process Technology (CLPT).

Over CIMC Liquid Process Technology

CLPT is een internationale groep bedrijven die tanks en processystemen ontwerpen en produceren voor bier, gedistilleerde dranken, sap en diverse andere industrieën. Van de grootste kant-en-klare brouwerij ter wereld tot de kleinste microbrouwerij, van de opslag en het transport van sappen, tot ingenieursstudies voor topdistilleerderijen. De holding is gevestigd in Zwolle van waaruit de groepsleiding wordt gegeven aan de deelnemingen in Europa en daarbuiten. 

Tijd te kort

Recente veranderingen binnen het hoofdkantoor van CLPT zorgde voor meer tijdsdruk rondom het budget voor 2024 en de maandelijkse closing, gericht op de deelnemingen en de moedermaatschappij in China. De accountant, een bekende van Joël vroeg aan hem of hij beschikbaar was om hierin ondersteuning te bieden.

Waarom een duo-opdracht?

“Toen ik werd benaderd had ik eigenlijk onvoldoende beschikbaarheid om deze opdracht aan te pakken. Daarnaast heb ik nog niet voldoende leidinggevende ervaring op corporate niveau. Het delen van netwerk en opdrachten is een belangrijke reden voor mij om aan te sluiten bij FYBE. Ik heb binnen de community gekeken wie er meer ervaring had op dit vlak en beschikbaar was. Martin heeft meer leidinggevende ervaring in corporate organisaties, wat ons een goed team maakt. Er was eigenlijk al direct een goede samenwerking tussen mij Martin en de opdrachtgever.”

Samen sterker

De samenwerking tussen Martin en Joel bracht niet alleen oplossingen voor CLPT, maar was ook voor hun beiden erg leuk. “Om als partners gezamenlijk een interim-opdracht te mogen doen is, naast dat het voor de klant vaak de beste oplossing is, ook leerzaam en leuk. Je leert van elkaar op inhoudelijk gebied en bouwt een betere band op. Je zoekt elkaar sneller op voor een overleg, het sparren onderling is fijn.”

Een hoogtepunt was de tweedaagse reis naar Ludwigsburg, Duitsland. Finance managers uit verschillende landen kwamen samen om te praten over lopende financiële projecten. Tijdens deze bijeenkomst mocht Martin ook het podium betreden om een update te geven over het budgetproces voor 2024. “Deze twee dagen brengt je als partners dichter bij elkaar. Je bereikt samen echt resultaat en dat zorgt ervoor dat je elkaar in de toekomst ook weer beter kan vinden.”

Fabriek CIMC Duitsland

Rust en structuur

Adrian Low (CFO Group, locatie China) benadrukte de positieve impact die Martin en Joël hebben gehad “Martin en Joël hebben de rust en structuur hersteld binnen onze organisatie. Naast het succesvol afronden van de projecten, hebben zij ons waardevolle inzichten verschaft over mogelijke verbeteringen in interne processen.”

De gezamenlijke opdracht is inmiddels voltooid maar Martin zal de komende periode nog bij CLPT blijven om Adrian te ondersteunen vanuit de locatie Zwolle.

De samenwerking tussen Martin en Joel bij CLPT illustreert de kracht van samenwerking tussen freelance financials en de waarde die dit toevoegt aan organisaties.

Gerelateerde verhalen

  • Header blog Finance as a Service
    Finance as a Service: Het ideale alternatief voor start-ups, scale-ups en het MKB
  • Banner casestudy Joel en Martin - 1
    Een succesvolle samenwerking: Martin en Joël bij CIMC Liquid Process Technology
  • Header blog Personal branding tips
    Personal branding tips: 5x hoe jij binnen no-time opvalt