Alain zijn weg van corporate naar community

Na 25 jaar met heel veel plezier bij één van Nederlands grootste werkgevers te hebben gewerkt als Business Controller in zeer diverse domeinen, begon het bij Alain toch te kriebelen. Zal ik op zoek gaan naar een andere werkgever, zal ik voor mijzelf beginnen of zal ik toch blijven? Om deze keuze te maken, heb ik alle opties overdacht, besproken en, als goed controller, uiteraard gescoord. Voor mij was het allerbelangrijkst dat ik direct de toegevoegde waarde van mijn werk zou zien en de bijdrage daarvan op het resultaat van een organisatie. Daarna kwam afwisseling en de mogelijkheid om te leren van nieuwe organisaties en mensen.

De keuze is gemaakt, en dan?

Na al dit wikken en wegen, kwam de keuze uit op het starten als zelfstandig financial. Maar toen ik deze keuze eenmaal gemaakt had, stond ik direct voor verschillende vraagstukken: hoe kom ik aan voldoende klanten, hoe maak ik organisaties duidelijk dat ik door mijn kennis en ervaring waarde kan toevoegen, hoe hou ik mijn kennis op peil, waar kan ik terecht als ik ergens niet uit kom, en hoe genereer ik voldoende inkomen?

Ik ben op zoek gegaan naar antwoorden op al de vragen die ik had. Al snel kwam ik erachter dat je een groot deel niet in je eentje op kan lossen en dat je hier toch echt steun en hulp van anderen bij nodig hebt. Maar dat plaatste mij meteen voor een dilemma: als ik succesvol wilde starten als zelfstandige moest ik direct een deel van mijn autonomie inleveren en dat wilde ik nu juist niet.

De puzzelstukjes vielen op hun plaats: FYBE

Weken heb ik nagedacht over alle mogelijke oplossingen tot ik een artikel over FYBE  zag langskomen. Direct vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. FYBE Finance is een samenwerking waarbij kennis en netwerk worden gedeeld met als doel succesvoller te ondernemen. Vanuit FYBE is er commerciële ondersteuning en niet onbelangrijk, er is volop aandacht voor kennisontwikkeling en -deling.

Ik heb direct contact gezocht met Dedmer Taekema, een van de oprichters van FYBE, en na diverse gesprekken met hem en overige partners was er meteen een klik. Deze gesprekken dienen naast het verzekeren van een persoonlijke ondernemersklik, ook tot het waarborgen van vakinhoudelijke kennis en kwaliteit. Dit werd de start van een mooie samenwerking!


Lees ook: ’Zzp’ers in financiële dienstverlening staan samen sterker’.


De kracht van FYBE

Juist door de partners, hun verschillende expertises en het grote netwerk, kan FYBE waarde toevoegen, met name bij het midden- en kleinbedrijf. Of het nu gaat om business control, financial control, het opstellen van jaarrekeningen, het creëren van management informatie, data-analyse of het bedrijfseconomisch ondersteunen van beslissingen.

Waar sta ik nu? Net begonnen aan mijn eerste klus en dus ook aan mijn eerste ervaringen als zelfstandig ondernemer, en dat is best even wennen. De vroegere vanzelfsprekendheden voelen niet als een gemis doordat ik nu onderdeel ben van FYBE. Het allermooiste is dat ik met mijn ervaring en Power BI-kennis direct waarde toevoeg bij een MKB bedrijf.

Heeft het FYBE partnership ook jouw interesse gewekt? Stuur ons eens een bericht, we maken graag kennis met je! 

Gerelateerde verhalen

  • Header blog 3 jaar FYBE
    De kracht van FYBE: een terugblik op de afgelopen 3 jaar
  • Header blog Personal branding tips
    Personal branding tips: 5x hoe jij binnen no-time opvalt
  • Welke impact hebben de verkiezingen op zzp'ers - uitgelicht 1
    Een nieuw politiek landschap: Welke impact hebben de verkiezingen op zzp’ers?