Meer waarde en minder kosten: de voordelen van duo-opdrachten voor jou als opdrachtgever

In de wereld van interim-management lijkt het nog ongebruikelijk: het inschakelen van twee freelancers voor één opdracht. Vaak wordt er gezocht naar één professional die fulltime een taak kan vervullen, maar waarom niet twee? Wij geloven in de kracht van samenwerking, niet alleen door het delen van netwerken en kennis, maar ook door daadwerkelijk gezamenlijk opdrachten uit te voeren. Hieronder belichten we drie redenen waarom jij als opdrachtgever een duo-opdracht zouden kunnen overwegen.

Meer kennis in huis halen

Het gezegde “twee weten er meer dan één” geldt zeker in de wereld van duo-opdrachten. Een mooi voorbeeld hiervan is die van Fybers Joël en Martin. Joël kreeg via zijn netwerk een interim aanvraag bij CIMC, waar ontwikkelingen vroegen om een fulltime interim-oplossing. Vanwege Joëls beperkte beschikbaarheid en specifieke expertise, besloot hij een andere Fyber aan te haken op dit project. Martin bleek met zijn ervaring de perfecte aanvulling te zijn. De chemie tussen de klant en partners Joël en Martin was direct merkbaar.

Niet geheel onbelangrijk: kostenbesparend

Samenwerken biedt niet alleen voordelen op het gebied van kennis, maar kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Stel je voor: binnen jouw organisatie heb je een financieel expert nodig met sterke managementvaardigheden, maar de opdracht omvat ook praktische hands-on taken. Waarom zou je dan kiezen voor een fulltime financieel expert die mogelijk overgekwalificeerd is voor het hands-on werk? In plaats daarvan kun je twee freelancers op parttime basis inschakelen: een ervaren financieel expert voor het strategische managementdeel en een meer medior financial voor het praktische hands-on aspect. Zo optimaliseer je niet alleen het resultaat van de opdracht, maar ook de kosten.


Lees ook: Samen sterk: 5 redenen waarom freelancers duo-opdrachten zouden moeten overwegen.


Niet meer op zoek naar het schaap met 12 poten

Het vinden van de perfecte freelancer die alles kan, blijft in de praktijk behoorlijk lastig te zijn. Door te kiezen voor een duo-opdracht vergroot je de kans op succes. Stel je voor: je hebt iemand nodig met diepgaande kennis van IFRS en ESG, maar ook iemand die uitblinkt in dashboarding en Power BI. Waarom zou je zoeken naar één persoon die alles moet kunnen? Door de opdracht te splitsen, kun je twee specialisten inschakelen die elk focussen op hun eigen expertise. De één richt zich op IFRS en ESG, terwijl de ander aan de slag gaat met dashboarding en Power BI. Zo heb je een flexibel team dat samen alle benodigde kennis en vaardigheden in huis heeft, en wordt de opdracht perfect uitgevoerd.

Duo-opdrachten hebben veel voordelen voor jouw als opdrachtgever. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Lex Pluijmers om deze te bespreken.

Gerelateerde verhalen

  • Banner blog Tom Overwijn (parttime CFO Maatbeveiliging)
    Pionieren in de wereld van zelfstandig ondernemen: Parttime CFO en financieel strateeg Tom Overwijn
  • Mark gaat van zelfstandig ondernemen naar samen ondernemen.
  • Banner casestudy Joel en Martin - 1
    Een succesvolle samenwerking: Martin en Joël bij CIMC Liquid Process Technology